ceasta din urmă, considerată în trecut a fi un moft pentru posesorii mașinilor de lux, a început să își facă apariția și la modelele de bază ale producătorilor de mașini de prețuri medii. Așadar, interiorul din piele, fie ea naturală, fie artificială al mașinii tale este menit să creeze o atmosferă care conferă un aer sporit de eleganță atât posesorului, cât și mașinii în sine. Cu toate acestea, alegerea este dificilă, pielea prezentând atât avantaje, cât și dezavantaje pe care ți le vom prezenta în cele ce urmează:
Întreținerea și menținerea integrității materialului
Susținând în continuare ideea precedentă, interiorul de piele al mașinii tale aduce o notă în plus de eleganță și lux. Tocmai din acest motiv, este importantă cunoașterea mijloacelor propriu-zise prin care acestea se curăță pentru a le conferi o durată de viață lungă. Primul pas al acestui proces este curățarea tapițeriei cu ajutorul unui aspirator uscat, după care poate urma aplicarea unei soluții de curățare a scaunelor, cu mențiunea de a evita produsele pe bază de clor sau amoniac, deoarece pot fi dăunătoare pentru piele. Acestea pot fi curățate printr-o soluție de 20% apă cu săpun, mai precis o măsură de săpun la 4 măsuri de apă și ștergerea cu o cârpă umedă. Un sfat important este evitarea îmbibării pielii cu apă deoarece poate pătrunde în interiorul scaunului. Finalizează procesul prin ștergerea tapițeriei cu o altă lavetă uscată și usucă cu un prosop. Asemănător soluției chimice, tapițeria de piele poate fi curățată și prin metode fizice prin intermediul aburului sub presiune. Aplică un prosop de microfibre pe gaura de eliminare a aburului și realizează, prin mișcări repetate, în contact cu tapițeria, curățirea acesteia.
Altă metodă de menținere a sănătății pielii din mașină este reprezentată de utilizarea foliilor auto care conferă protecție solară, obligatoriu omologate RAR.
După obținerea unor scaune dezinfectate, curate, este momentul oportun pentru tratamentul de aplicare a balsamului pentru piele cu scopul de a-i prezerva culoarea pielii și de a împiedica uscarea ei. Acestă curățare se poate realiza cu ajutorul oricărei soluții de întreținere a pielii, al cărei cost se ridică undeva la pretul de 20 lei și presupune curățarea pielii cu o compresă de microfibre uscată, o dată la fiecare 4-5 săptămâni. În concluzie, este întotdeauna mai bine să te ocupi acum de sănătatea pielii interiorului mașinii tale pentru a evita deteriorarea ei completă în decurs de câțiva ani, ceea ce, evident, va necesita înlocuirea scaunelor.