Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
vw-transporter-l-01.jpg

Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Volkswagen Transporter, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Fraza „pentru utilizarea de zi cu zi” descrie cel mai bine modelul Volkswagen Transporter disponibil în 250 de variante de echipare ****VW „Brocuţa” şi VW Transporter nu aveau doar multe similarităţi tehnologice. Aceste două serii, produse îm fabricile Volkswagen din Wolfsburg şi Hannover, au devenit în anii 1950 simbolul redresării economice. „Broscuţa” a devenit legenda autoturismelor, iar „Bulli” a atins acelaşi statut ca autoturism pentru excursii şi camping – iar fiecare generaţie a acestuia a fost şi este cel mai vândut transporter din Germania. Pe lângă caracterul practic, modelul îşi convinge clienţii mai ales datorită flexibilităţii sale: în seria Volkswagen T5 găsim peste 250 de variante de echipare diferite cu două ampatamente, trei înălţimi şi în patru clase de greutate – de la 2,6 până la 3,2 tone. În această serie există două motoare pe benzină şi patru motoare TDI. Volkswagen Transporter privit din fata

  • Volkswagen T1 (1950 - 1967): producătorul din Wolfsburg a produs, în 17 ani de producţie, aproximativ 1,82 milioane de exemplare VW T1 (atât în Germania, cât şi în afara ei). Astăzi, modelele „rotunjoare” din prima generaţie, cu „V”-ul lor specific şi parbrizul împărţit în două, sunt obiecte de colecţie foarte căutate. În special modelul special Volkswagen T1 cu patru geamuri laterale şi hublouri, denumit „Samba”.
  • Volkswagen T2 (1967 - 1979): În 13 ani de cicluri de producţie, VW Transporter şi-a căpătat o faimă ca fiind indestructibil, poate fi utilizat oriunde, în orice situaţie, ca vehicul utilitar pentru comerț sau doar pentru a-ţi petrece timpul liber. Volkswagen T2 a crescut cu 26 centimetri în lungime şi a primit un parbriz format dintr-o singură bucată, dar şi o uşă glisantă. Volkswagen a vândut în Europa aproximativ trei milioane de exemplare VW T2.
  • Volkswagen T3 (1979 - 1990): Colţurosul Volkswagen T3 a fost ultimul VW Transporter cu motor în spate. Gama de modele a fost extinsă cu motoare diesel şi tracţiune integrală, iar motoarele boxer au trecut de la răcirea pe aer la cea pe apă. Aproximativ două milioane VW T3 au fost vândute în toată lumea de către Volkswagen.
  • Volkswagen T4 (1990 - 2003) şi Volkswagen T5 din 2003: Primul VW Transporter cu motor frontal a fost VW T4. Odată cu tehnologia din noile motoare, producătorul din Wolfsburg a dezvoltat Transporter-ul încât acesta a devenit un minibus cu confortul unui autoturism. S-au stabilit patru forme pentru sectorul comercial.

Volkswagen Transporter privit din spate

Variantele Volkswagen Transporter

  • Volkswagen Transporter furgonetă: varianta acoperită Volkswagen Transporter din clasa autoutilitarelor uşoare cu o greutate totală maximă de 3,2 tone este disponibilă în trei înălţimi diferite şi două ampatemente diferite, volumul de încărcare variind de la 5,8 până la 9,3 metri cubi. În funcţie de echipare, sarcina utilă a furgonetei variază de la 0,8 la 1,4 tone.
  • V olkswagen Transporter Combi : Volkswagen Transporter, ca şi minibus, poate acomoda între 6 şi 9 persoane. Seria VW T5 conţine patru variante de echipare diferite: cu acoperiş normal, cu acoperiş semi-înalt, cu acoperiş înalt, precum şi cu două ampatemente diferite (300 şi 340 cm) .
  • Volkswagen Transporter platformă: oferit în patru versiuni cu cabină simplă sau dublă şi două ampatemente. Cu ampatament scurt şi cabină simplă, zona de încărcare măsoare aproape 5 metri pătraţi. Varianta cu ampatamentul mai lung cu 40 cm are o suprafaţă de încărcare de 5,7 metri pătraţi. Varianta cu cabină dublă are suprafaţa de doar 4,2 metri pătraţi. Mai mult, VW Transporter-ul din această serie este oferit şi în variantă cu platformă adâncă, pentru o încărcare mai uşoară.
  • Volkswagen Transporter doar cu şasiu : pentru o utilizare flexibilă cu platformă, unitate frigorifică sau unitate basculantă, producătorul din Wolfsburg oferă Volkswagen Tranporter şi doar în variantă cu şasiu pentru toate tipurile de suprastructuri speciale. Această variantă vine cu ampatament de 300 sau 340 cm, cabină simplă sau dublă. Ea a fost proiectată pentru o greutate totală între 2,8 şi 3,0 tone.