Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
opel-mokka-l-01.jpg

Opel Mokka

Opel Mokka Prezentare

4,7 (ratings)

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Opel Mokka, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Pe piaţa nord-americană, Chevrolet, ca marcă a grupului auto General Motoros (GM), face parte din producătorii tradiţionali de Sport Utility Vehicles (SUV) şi Pick-up-uri , cu modele clasice precum Chevrolet Blazer. La începutul anilor 1990, după ce SUV-urile devin populare şi în Europa, grupul GM a introdus în programul său un SUV – vândut cel mai adesea pe piaţa europeană sub numele de Opel Frontera. Modelul construit pe baza unui offroader japonez rămâne, pentru o perioadă îndelungată de timp, singurul model din clasa SUV oferit de Opel. Următorul SUV compact, Opel Antara, a apărut în 2006 pe piaţa sud-coreeană. Americanii au folosit cunoştinţele asiaticilor pentru dezvoltarea unui SUV şi mai mic, care completează gama de SUV-uri. În majoritatea ţărilor europene, noul SUV entry-level poartă numele Opel Mokka , şi este disponibil pe piaţă de la sfârşitul anului 2012.

Concept crossover pentru Opel Mokka

Cu o lungime de 4,3 metri şi o lăţime de 1,8 metri, Mokka este vizibil mai compact decât Opel Antara, care în funcţie de dotări cântărea aproape 2 tone. Comparativ: Opel Mokka cântăreşte abia 1,5 tone. Constructorii s-au orientat după conceptul de crossover pentru modelarea caroseriei Opel Mokka. Astfel, cu o înălţime de 1,65 metri, SUV-ul compact relativ înalt are mici elemente dinamice de stil preluate de la offroadere. Printre acestea se numără sistemul de bare transversale, aplicaţii din plastic sau protecţia anti-șoc din faţă şi din spate. Opel Mokka lateral Opel Mokka

Opel Mokka poate fi comandat şi cu tracţiune integrală

Opel Mokka, un Crossover între SUV şi sedan compact, este oferit în mai multe motorizări. Constructorul a dotat Mokka standard cu tracţiune faţă convenţională. Totuşi, opţional, este disponibilă o tracţiune integrală adaptivă, care asigură distribuţia optimă a puterii în funcţie de suprafaţă şi stilul de condus. Tracţiunea integrală vine pe Opel Mokka la pachet cu motoare mari pe benzină sau pe motorină.

Motoarele pe benzină şi pe motorină disponibile în SUV-ul compact Opel Mokka

Pe benzină, Opel Mokka este disponibil în două versiuni încă de la introducerea pe piaţă. Versiunea de bază, cu tracţiune faţă, are un motor de 1,6 litri ce pune la dispoziţie o putere de 85 kW (115 CP). Consumul mediu este, conform producătorului, de 6,5 litri/100km, iar emisiile CO2 sunt de 153 g/km. Versiunea cu tracţiune integrală beneficiază de un motor turbo de 1,4 litri cu o putere maximală de 103 kW (140 CP), un consum mediu de 6,3 litri/100km (149 g/km CO2). Motoarele sunt cuplate la o cutie manuală de viteze în 6 trepte. Producătorul oferă autovehiculul şi cu un motor Common-Rail-Diesel de 1,7 litri, care pune în mişcare maşina cu cei 96 kW (130 CP) produşi. Motoarele diesel pot fi cuplate atât cu o cutie de viteze manuală, cât şi cu una automată. În afară de Opel Mokka cu cutie automată de viteze, toate modelele erau dotate cu un sistem Start-Stop.